Težave s polji držav v vlogi ESTA

Category: Obrazec vloge ESTA | 0
Polja obrazca vloge ESTA

Uvod

Vsaka oseba, ki potuje, potrebuje potni list. Vendar pa je izpolnjevanje obrazcev zelo zahtevno, zlasti v delu, kjer je treba napisati državo izdaje ali državo, zato je namen tega članka osvetliti to vprašanje.

Katera je država izdaje

V večini komisij za priseljevanje država izdaje pomeni državo, iz katere prihajate. To pomeni kraj rojstva ali državo, katere državljanstvo imate. Med prijavo se lahko zgodi, da med možnostmi v spustnem meniju ni države izdaje, zato morate izbrati svojo prvotno državo. Če ste na primer državljan Združenega kraljestva, ki se nahaja v Hongkongu, in želite potni list pridobiti v Hongkongu, morate kot državo izdaje izbrati Združeno kraljestvo, saj ga boste dobili pri konzulu Združenega kraljestva, ki se nahaja v Hongkongu. To je ena od nejasnosti, ki se pojavljajo pri prosilcih med postopkom registracije.

Kaj storiti, če imate dvojno državljanstvo

Preden se osredotočite na dvojno državljanstvo, največkrat manjka država izdaje, zato ni priporočljivo zaprositi za ESTA. ESTA je elektronski sistem za odobritev potovanj, ki je avtomatiziran sistem za določanje in preverjanje upravičenosti obiskovalcev do potovanja v Združene države v okviru programa za odpravo vizumov. To pomeni, da velja za državljane iz držav, ki so vključene v program za odpravo vizumov, zato so neposredno upravičeni do ESTA.

V primeru dvojnega državljanstva, če ste registrirani v sistemu ESTA, morate za potovanje in na krovu uporabiti program za odpravo vizumov. To je ključnega pomena, saj ga bodo ob prihodu preverili. Če sta obe državi, katerih državljanstvo imate, upravičeni do programa VWP, morate izbrati eno državo, ki jo boste uporabljali za potovanje v Združene države, in potni list te države lahko uporabljate pri vsakem potovanju.

Kaj se zgodi, če imate dve dovoljenji ESTA

Če imate dve dovoljenji ESTA, je priporočljivo, da se izognete enemu, saj vas bo to zadržalo med potovanjem. Če ste na primer državljan ZDA in član države, ki je vključena v program za odpravo vizumov, se morate izogibati vlogi za ESTA. Razlog za to je, da je eden od pogojev za naturaliziranega državljana ZDA, da zaprosi za ameriški potni list in ga uporablja za potovanja. V več primerih se je izkazalo, da državljani z dvojnim državljanstvom kot potne potne liste uporabljajo potne liste države, v kateri so bili izdani; vendar je priporočljivo, da ob prihodu in odhodu iz ZDA in tuje države uporabljajo ameriški potni list.

Če potrebujete nujno potovanje in ne morete dobiti potnega lista ZDA ter imate potni list, ki izpolnjuje pogoje programa VWP, boste morali za potovanje v Združene države Amerike zaprositi prek sistema ESTA. Kljub temu boste morali ob prihodu v državo čakati v vrsti za nerezidente in pri vstopu pokazati tuji potni list.

Zaključek

Poznavanje države izdaje je zelo pomembno pri postopku vložitve vloge za potni list. Izvorna domovina posameznika bo dodatno pomagala razumeti, ali je upravičen do ESTA ali je član države, ki je vključena v program VWP. Z razumevanjem teh dveh dejavnikov si boste olajšali potovalne težave.